Fa'afeiloa'i i la matou upega tafa'ilagi.

O a laasaga o le gaosiga o tui tui?

1. Su'esu'ega fa'agasologa o oloa palasitika

Aʻo leʻi fuafuaina le faʻailoga, e tatau i le tagata mamanu ona suʻesuʻe atoatoa ma suʻesuʻe pe o le palasitika oloa e ogatasi ma le mataupu faavae o le tui tui, ma e manaʻomia ona feutagai ma le faʻaeteete ma le faʻatau oloa, ma ua maua se maliega.E aofia ai talanoaga talafeagai i foliga geometric, saʻo saʻo ma foliga e manaʻomia o le oloa, ma taumafai e aloese mai le lavelave le manaʻomia i le gaosiga o limu.

 

2. mamanu fausaga fausaga

O se seti o faʻamaualuga maualuga e le gata e manaʻomia ai meafaigaluega faʻapipiʻi lelei ma tagata faigaluega gaosi oloa, ae o se mea taua tele o le i ai lea o le lelei o le mamanu, aemaise lava mo faʻalavelave lavelave, o le tulaga lelei o le mamanu faʻailoga e tusa ma le 80% o le lelei o le. o le limu.%i luga.O se mamanu sili ona lelei o le: i luga o le fale o le faʻafeiloaʻi o manaʻoga o tagata faʻatau, o le tau o le gaosiga e maualalo, o le faʻalavelave faʻalavelave e laʻititi, ma e puupuu le taimi o gaioiga.

Ina ia faʻaleleia le tulaga o le mamanu mamanu, o mea nei e tatau ona faia:

1. Malamalama i faʻamatalaga uma i le mamanu o faʻataʻitaʻiga taʻitasi, ma malamalama i le faʻamoemoega o vaega taʻitasi i totonu o le limu.

2. Vaʻai i mamanu tutusa talu ai pe a mamanuina, ma malamalama i le tulaga i lona gaosiga ma le gaosiga o oloa, ma aʻoaʻo mai le poto masani ma lesona.

2. Aʻoaʻo atili e uiga i le faʻagasologa o galuega a le masini faʻapipiʻi tui e faʻalolotoina ai le va o le paʻu ma le masini tui.

4. Alu i le fale gaosi oloa e malamalama ai i le faagasologa o oloa gaosi, ma iloa uiga ma tapulaʻa o ituaiga taʻitasi.

5. Malamalama i taunuʻuga o suʻega ma suiga faʻalelei o le faʻailoga na fuafuaina e oe lava, ma aʻoaʻo mai ai.

sili atu 1

6. Taumafai e faʻaoga le fausaga sili ona manuia i le mamanu.

7. Aoao atili e uiga i le aafiaga o le vai i le limu i luga o le oloa.

8. Suesue nisi fausaga faʻapitoa faʻapipiʻi ma malamalama i tekonolosi fou fou.

3. Fuafua mea faʻapipiʻi ma filifili vaega masani

I le filifilia o mea faʻapipiʻi, faʻaopoopo i le mafaufau i le saʻo ma le lelei o le oloa, e tatau foi ona tuʻuina atu le filifiliga saʻo i le tuʻufaʻatasia ma le gafatia moni o le gaosiga o le fale gaosi oloa ma le vevela.E le gata i lea, ina ia faʻapuʻupuʻu le taamilosaga o gaosiga, o loʻo i ai nei vaega masani e faʻaaogaina i le tele e mafai ai.

 

Lona fa, vaega o le gaosiga ma le faʻapotopotoga faʻapipiʻi

I le faʻaopoopoga i le tuʻuina atu o le fausaga sili ona lelei ma le faʻapalepale talafeagai i le mamanu, o le saʻo o le faʻapipiʻi e taua tele mo le faʻaogaina o vaega ma le faʻapotopotoga o le paʻu.O le mea lea, o le filifiliga o le saʻo machining machining auala o loʻo nofoia se tulaga faʻapitoa i le gaosiga o le gaosiga.

Ole mea sese ole fua ole oloa e masani ona aofia ai vaega nei:

1. O le mea sese o le gaosiga o le limu e tusa ma le 1/3

2. O le mea sese e mafua mai i le ofuina o loʻo faʻatatau i le 1/6

3. O le mea sese e mafua mai i le faʻafefeteina le tutusa o le vaega faʻapipiʻi e tusa ma le 1/3

4. O le mea sese e mafua mai i le le ogatasi i le va o le faʻatulagaina faʻaitiitiga ma le faʻaitiitiga moni e tusa ma le 1/6

O le mea lea, ina ia faʻaitiitia le sese o le gaosiga o le gaosiga, e tatau ona faʻaleleia muamua le saʻo o masini.Faatasi ai ma le faʻaogaina o meafaigaluega masini CNC, o lenei faʻafitauli ua lelei ona pulea.E le gata i lea, ina ia puipuia ai mea sese e mafua mai i le ofuina ma le deformation, e tatau ona faʻaogaina le tineia mo vaega autu e pei o cavities ma cores i limu ma manaʻoga maualuga saʻo machining ma gaosiga tele o oloa.

I totonu ole lapoʻa ma lapopoa, ina ia faʻasaoina meafaitino ma faʻafaigofie le gaosiga ma le vevela, e tatau ona faʻaogaina le fausaga mosaic i le tele e mafai ai ile mamanu mamanu.

 

5. Faiga su'ega

O se seti o molds e na o le 70% i le 80% o le gaosiga atoa o gaosiga mai le amataga o le mamanu i le maeʻa o le faʻapotopotoga.Mo le mea sese e mafua mai i le le ogatasi i le va o le muai fuafuaina shrinkage ma le moni shrinkage, pe demoulding manuia pe leai, pe faapefea le cooling aafiaga, aemaise lava le aafiaga o le tele, tulaga ma foliga o le faitotoa i luga o le saʻo ma foliga vaaia o le oloa, e tatau ona faʻataʻitaʻiina e ala ile faʻataʻitaʻiga.

Mold tryout o se laasaga taua e siaki pe agavaa le limu pe leai ma filifili le faagasologa sili ona lelei.

A uma ona faʻasoa, ou te faʻamoemoe e fesoasoani i tagata uma!

sili atu 2


Taimi meli: Iul-21-2022